2016 m. spalio 3 d., pirmadienis

j/b "Šilelio" pajungimas prie skaitmeninės TV priedėlio


Sveiki Visiems,

Suprantu, kad ši žinutė gal ir „ne į temą“, bet vis gi – tai ryšys bangomis. Gal kam gyvenime ir prisireiks mano šios nedidelės patirties pasidalijimo.



Taigi, priešistorė: Spalio mėnesį buvo nytraukta analoginės TV transliacija. Ir ko aš mažiausiai tikėjaus, pasirodo gar daug yra mūsų piliečių, kurie nenori (o gal ir negali) atsisveikinti su savo pamėgtais, širdžiai brangiais TV agregatais. Taigi, belankydamas šventas vietas lanpričio 1, gavau ir senolių prašymą pajungti jų mėgstamą Šilelį prie skaitmeninės TV. Na, ir žinoma, priedelį įsigijo be aukštadažnio išėjimo. Kiek pasilankiau interneto pievose,... ir nutariau išdėstyti čia mano juodai balto TV perdarymo scemą. Mažą kas, gal kam iš jūsų ir pravers...




Taigi. Nutariau, kad nebereikės jau analoginės aukštosios dalies. Todėl ją tiesiog eliminavau. Kam tai svarbu – tiesiog galite pastatyti perjungėją. Aš to nedariau. Netikiu , kad Lietuvoje artimiausiu metu bus analoginis TV ryšys. Pajungimo taškai matosi scemose. Aparatas – Šilelis 405D. Shemos ir kitų juodai baltų Šilelių yra labai panašios. Manau, atsirinksit be problemų. Varžas įlitavau 10 kilo omų nominalo. Manau, kad tai nekritiška ir gali būti ir kitokios panašios dimensijos varžos. Kondensatoriai – kokius turėjau po ranka. Paimiau 50 mkF elektrolitinius. Manau, kad puikiai tiktų ir taip 10 mkF. Galinėje TV sienoje išvedžiau du „tulpės“ tipo laidus. Visai jie ten gražiai įsipaišė.

Štai ir viskas...

JAUGARO, LY5RJ

Rolandas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą