2016 m. spalio 3 d., pirmadienis

Maxon PM100 , PM160 programavimas


            
 Į mano rankas pateko keletą MAXON diapazono stotelių. Stotelės visai smagios. Išėjimo galia apie 25W, programuojasi subtonai, dažnių žingsnis nuo 12,5 kHz.  O to mūsų aplinkoje kaip ir visai pakanka. Buvo kiek vargo, kol sugebėjau jas programuoti.
                Pirmiausia teko susilituoti „programavimo kabelį“. Jį susilitavau pagal šią schemą:

 Visų kondensatorių talpą paėmiau 4,7mF. Kad programatorius būtų universalesnis, lygiagrečiai kondensatoriui C6 pajungiau jungiklį (trumpiklį).  
Išlitavimą padariau pagal LPT portą (DB25 štekeris), tačiau per jį programatorius dirbti nenorėjo. Paprasčiausiai papildomai įsigijau perėjimą iš COM  į LPT. Galima ir iš karto daryti pagal DB9 štekerį. Kad mažiau jums ieškoti, pridedu išlitavimus:



Kas gavosi, žiūrėkite pridedamose fotografijose:



                Dabar liko smagiausia dalis – paleisti programatorių. Štai čia ir prasidėjo „kelionės po miškų gūdumas“. Visų savo kelionių neaprašinėsiu. Parašysiu tik tai, kas būtiniausia:
-          Reikalinga programinė įranga (softas). Interneto platybėse jo gana daug, bet man labiausiai tiko ir patiko šis: http://narod.ru/disk/19974040000/DOS%2BVC%2BSL55.rar.html
          Programuoti galima tik iš „švarios DOS aplinkos“. Rašo, kad tinka tik senesniems Windows (tipo 98 ar 95), bet pas mane „kaip bitė“ skrenda XP aplinkoje. Tai rašau todėl, kad dabar „visai švarios“ DOS aplinkos nėra. Kompiuteris startuojant  vis tiek „pakabina“ kiek Windows..... Taigi, reikalinga pasigaminti startinį USB duomenų kaupiklį (na, liaudyje vadinamą „flešką“) ir į jį įkelti programą programavimui.  Visą USB turinį galima atsisiųsti šiuo adresu:   http://narod.ru/disk/19974040000/DOS%2BVC%2BSL55.rar.html
-          Kaip padaryti USB startiniu įrenginiu tikiuosi, kad žinote. Jei ne, tai tikrai padės visažinis Google.  Nepamirškite, kad ir kompiuteryje reikia nurodyti, kad startuotu iš USB diskelio.
-          Prieš paleidžiant programavimo įrangą stotelės įjungti nereikia. Na, ji pradžioje prijungiama bet neįjungiama.
-          Paleidus programėlę reikia pradžioje nusistatyti COM portą. Pas mane – COM2. Tada paleidžiame informacijos nuskaitymą iš stotelės. Štai čia programa pati parašo ką ir kaip daryti. Tiesiog skaitykite ir vykdykite nurodymus.  Nematau aš čia prasmės aprašinėti kada kokį klavišą stotelėje spausti ir kiek jį paspaudus laikyti.... JJJ
-          Viskas. Kai padariau, atrodo viskas paprasta. O kol „po mišką braidžiojau“, tai ir ne viena diena praėjo...
-          Čia galima surasti vartotojo instrukciją rusų kalba: http://www.tincom.md/manuals/PM-100_instr_rus.pdf                       
-          Čia galima surasti aptarnavimo (serviso) vadovą: http://www.farnell.com/datasheets/313370.pdf  

Sėkmes programavime.

Rolandas (JAUGARO)
LY5RJ

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą