2020 m. birželio 14 d., sekmadienis

Stabilitronų testeris






Kas mėgsta praleisti laisvalaikio valandas su lituokliu rankose, esat ne kartą susidūrę su stabilitrono stabilizavimo įtampos nustatymu. Žinoma, tai atliekama labai nedidelės schemutės, maitinimo šaltinio ir voltmetro pagalba. Tačiau ją reikia sujungti į krūvą. O tai jau užima kažkiek tai laiko. O jo, kaip įprasta, ne per daugiausiai. Štai ir nutariau susilituoti mažą pagalbininką. Gal jis nėra labai jau tikslus,  tačiau mano poreikiams tiko idealiai.

Aprašymą suradau internete. Štai nuoroda:Spausti ČIA
Prietaiso schema:

Plokštė nedidukė. Detalės pačios elementariausios. Jei ko neturima, „Lemonos“ aruoduose tikrai surasit.


Viskas telpa į nedidelę dėžutę.




Matavimui reikia pajungti stabilitroną ir nuspausti mygtuką. Indikatorius parodo stabilizuojamą įtampą. Veikia taip iki 70 voltų įtampos ribos. Tiek daug nebandžiau, bet pajungus be stabilizatoriaus maksimaliai rodo 74 voltų įtampą. Tai labai patogu, kai ant stalo guli nežinomo nominalo stabilitronas, o užrašo ar kokios kitos žymės atpažinimui nėra.





Plokštę užsakiau per PCBWay. Atkeliavo per mėnesį. Kas norėsite užsisakyti pats, pridedu failus užsakymui: Nuoroda:  GERBER FAILAI
Kadangi užsakiau 10 vnt, tai šiuo metu turiu atliekamų montažinių plokščių. Jei kas norit – parduosiu už savikainą. Rašykit. 

Sekmės
Rolandas, LY5RJ

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą