2020 m. spalio 31 d., šeštadienis

RDA5807M Skaitmeninis FM per ДВ imtuvas

  


   Dar vienas projektas skirtas prikelti senas radijas naujam gyvenimui. Šis spendimas įpatingas tuom, kad reikalinga minimali intervencija ir naudojamas imtuvo generuojamas derinimo dažnis.

      Išeities šaltinį galite rasti (rusų kalba) : ČIA

Imtuvas surinktas naudojant RDA5807 modulį. Signalo apdorojimui naudojama PIC12F683 ir kaip impulsų formatorius - komparatorius LM393. Galimi ir kiti komporatoriai, pavyzdžiui, LM311 arba LM393. Toks schemos sprendinys tinka imtuvams, turintiems LW (Ilgųjų bangų) diapazoną. Tinka beveik visiems lempiniams ir tranzistoriniams imtuvams. Modulis valdomas iš standartinio imtuvo vietinio generatoriaus.
Veikimo principas yra toks. Signalas iš imtuvo generatoriaus, sukuriamo LW dažnyje, tiekiamas į komparatoriaus įėjimą, kuris konvertuoja signalą į loginius impulsus. Mikrovaldiklis apskaičiuoja dažnį, jei jis yra 550–950 kHz ribose (tai yra LW generatoriaus dažnis) imtuvas įsijungia. Mikrovaldiklis jį apdoroja ir per „I2C“ magistralę siunčia komandą į RDA5807.
Viskas taip paprasta ir aišku. Reikia tik sukonfigūruoti teisingą stiprintuvo formą, pasirinkdami įėjimo varžą ir talpą.
Surinkau du variantus pagal pasiūlytą sprendinį. Abu veikia puikiai. Vienas variantas su LM311 (korpusas DIP) komparatorium, kitas su LM393 (korpusas SOP)
Abiem variantam pateiksiu GERBER failus plokščių užsakymui iš Kinijos.

 

-         Variantas su LM311

 Schema:

 


Vaizdelis:



Plokštė kiek didoka – 30x60mm. Tačiau detalės didelės, lengvai montuojamos. Tikrai tiks į tuos imtuvus, kuriuose galima surasti pakankamai laisvos vietos montavimui.
 Net į VEF202 telpa labia nesunkiai. Lyg ten jam ir vieta būtu...


 GERBER failai plokštės užsakymui Kinijoje: NNUORODA

 Schema spl7 formatu: NUORODA

Plokštė lay6 formatu: NUORODA

 

- Variantas su LM393

 

Schema:



Vaizdelis:



 Plokštės matmenys 47x32mm. Šioje plokštėje specialiai palikau plačius kraštus tvirtinimui. Juos galima apkarpyti. Tada plokštės matmenys tampa 39x23mm. Svarbiausia, kag plokštės su detalėmis storis vos 6mm. Todėl ją gana lengvai galima sumontuoti ir mažų gabaritų imtuvuose.


 

GERBER failai plokštės užsakymui Kinijoje: NUORODA

 Schema spl7 formatu: NUORODA

Plokštė lay6 formatu: NUORODA

 

Abiems variantams naudojami tie patys HEX programiniai kodai: NUORODA

 Taip pat deinimo ir valdymo aprašymas (rusų kalba): NUORODA

 Taip pat deinimo ir valdymo aprašymas (lietuvių kalba): NUORODA

O čia nuoroda į mano rašyta VIDEO failą konstrukcijos autoriui (rusų kalba): 



 FM modulio pajungimas VEF12...206 imtuvuose:






Visiems sekmės konstravime

 LY5RJ, Jaugaro

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą