2021 m. gegužės 3 d., pirmadienis

Priedas AM ПЧ reguliavimui


  Nutariau pasigaminti nedidelį pagalbininką radijos AM trakto reguliavimui.
Idėja suradau šiame filmuke.  NUORODA . Filmukas labai ilgas, tai nutariau pateikti trumpą santrauką. Nors bendram supratimui jį peržiūrėti tikrai nekenkia.

Schema:




Viskas čia yra labai jau elementaru. Ogi būtent.

Šis priedas skirtas mažos galios radijo imtuvų AM trakto tarpinio dažnio kaskado derinimui. Daugumoje derinimo literatūroje nurodoma garso rankenėlę atsukti maksimaliai. Tai yra radija rėks, kaip pjaunama. Tai arba neatsuki tos garso reguliavimo rankenėlės, arba greituoju būdu susilituoji apkrova. Štai čia ir yra paprasčiausia apkrovos schema. Jungiama ji į ausinių lizdą. Taip atjungiamas pagrindinis radijo imtuvo garsiakalbis ir pajungiamas nedidukas, esantis priedelyje. Kad kiek galėtu reguliuoti garso stiprumą per perjungiklį  įlituotos dvi varžos. Geriau būtu ten potenciometras, bet man jis elementariai į dėžutę netilpo....

Yra ir dar viena šio prietaiso puiki savybė. Kadangi derinant AM, mums nereikalingi tikslūs  parodymai, visai nebūtina naudoti aukštesnių dažnių voltmetrą.  Užtenka paprasčiausio kinietiško testerio. Diodas ir kondensatorius detektuoja kintamą audio įtampą į pastovią. O mums derinant reikia ieškoti didžiausios įtampos.

Pasigamina priedas vos per kelias valandas, o darbui tikrai padeda.

 

Visiems sėkmės

Rolandas, LY5RJ

Jaugaro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą