2021 m. vasario 7 d., sekmadienis

FM modulis su KT0936M

 Toliau tęsiu paieškas ir eksperimentus FM moduliui į senus radijo imtuvus. Dabar aprašysiu modulį su KT0936M mikroschema.

Išeities šaltinis: NUORODA



Pati FM modulio schema.



Dabar apie šios schemos ypatumus ir derinimą.

Perkant mikroschemą KT0936M reikia atkreipti dėmesį į jos tikslią markiruotę. Pasirodo yra KT0936M ir yra KT0936M B9. Ir keisčiausia, kad skiriasi išvadai. Teko pavargti, kol supratau kodėl niekaip neveikia schema. Dabar ir schema ir plokštė yra universali, t.y. tinka abiem variantam. Tik plokštėje reikės įlituoti atitinkamą trumpiklį. Taip pat R3 varžą reikės atitinkamo nominalo įlituoti. Greičiausiai KT0936M yra įvairių modifikacijų. Pavyzdžiui, vienoje detalių partijoje kol papildomai neįlitavau R8 varžos, schema nepasileido. Dabar ir R8 įnešiau į plokštės brėžinį. 

 Derinimas  susiveda į tai, kad reikia išstatyti priimamo diapazono juostą bei linėjiškumą. Tam skirtos R4 ir R7 varžos. Būna, kad R7 varžos iš vis nereikia. Jei modulis bus naudojamas mažose radijose, na, kur žemo garso tiesiog neatkuria, C14 galima mažinti net iki 0,47uF. Sakyčiau, tai net pageidautina - taupysit baterijų atsargas. 

Noriu atkreipti dėmesį, kad mikroschemai HCF4001 būtina stabilizuota 5V įtampa. Pavyzdžiui,  jei imtuve naudojama 6V maitinimo įtampa, esama stabilizavimo scema netinka. Tiesiog, atsukant garso rankenėlę į max padėtį, sumažėja imtuvo baterijų voltažas ir stabilizatorius jau nebeturi iš ko "iškepti" 5V. Išeitis - naudoti įtampos sukelėją iki 9 ar 12V. 

Belieka tik failai atsisiuntimui: 

GERBER failai plokštės užsakymui: NUORODA

Ploštė: NUORODA

Schema: NUORODA

Sekmės, LY5RJ

JAUGARO








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą