2021 m. vasario 3 d., trečiadienis

Aukštaomis zondas pagal US5MSQ skirtas NWT


Nors ir esu jau pasigaminęs aukštaomį zondą (NUORODA), nutariau pasigaminti dar vieną pagal US5MSQ pateiktas schemas. Be to dar pasigaminau ir dažnio žymeklį savo NWT prietaisui. O jam reikalingas kiek kitos zondas. O šitas kaip tik...

 Išeitinis šaltinis čia: NUORODA



Įvedus nedidelius schemos pakeitimus gaunamas dar vienas priedas - kontūrų Q ir jų dažninėms charakteristikoms matuoti.  Išeitinis šaltinis čia: NUORODA



Visa tai yra internete ir kartoti informacijos prasmės kaip ir nėra. 

Čia noriu daugiau dėmesio skirti pačios konstrukcijos gamybai. 

Ne vienam kyla klausymas - iš kur gauti metalinį futliarą zondui. Gerai pas ką mėtosi seni, niekam nebenaudojami zondai. Tada paimi jį ir perdarai. O kas tokių neturi? Štai ir šovė man mintis kad tam galima panaudoti senų kondensatorių korpusus. 


   Pas kiekvieną jų pilna. Na, jei dar neišmetėt... Jų yra įvairiausių ilgių ir diametrų. Aš naudojau К50-29 ir К50-16. Kaip sakoma - "kaip tėte ant mamos tiko".


Pagal gautą korpusą pasigaminau ir plokšteles. Ta pati plokštelė tinka abiem konstrukcijoms. Tiesa, skirtingai nei autoriaus duotoje schemoje. Maitinimui naudojau 9 voltus. Nebereikėjo 9V įtampos stabilizatoriaus. O ir NWT prietaise yra 9V. Tai užteko vieno papildomo laido įtampai. 



Failas plokštelės brėžiniui atsisiųsti: NUORODA

Štai kas gavosi.


"Nosytę" pasigaminau iš vienkartinio švirkšto ir "žiogelio" (rusiškai - bulavka)



Gavosi puikiai. O ir darbu nenusivyliau.

Sėkmės visiems

LY5RJ, JAUGARO


 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą