2021 m. balandžio 14 d., trečiadienis

ZELLO ir CB bangos


    Taip jau gavosi, kad daugelis CB dažnio mėgėjų „persikraustė“ į bendravimą mobilių tinklų pagalba. Reikia neatsilikti ir mums. Vilniuje padarytas ir šiandien efektyviai veikia konverteris iš transliuojamo CB dažnio į kompiuterinius tinklus ir atvirkščiai. Tai yra, jei tarpusavyje bendraujama per Zello programėlę, garsą priima ir gali į pokalbį įsijungti asmuo turintis elementarią CB raciją.

Racijos kanalas pasirinktas 19FM, o Zello – vilniuscb. Tikrai patogu. Gali būti nors ir Amerikoje, o bendrauji su kolega, kuris po Vilniaus miestą važinėja automobiliu. Šiuo metu dirba du priėmimo ir vienas transliavimo taškai. Transliuoti gali tik vienas taškas, nes keli transliavimo taškai „užlips“ vienas ant kito ir galutiniame rezultate gausis „košė“. Iš CB mobiliųjų stotelių retransliatorių į Zello programėlę (kompiuterinius tinklus) gali būti be galo daug. Ir kuo jų daugiau, tuo kokybiškesnis bus priimamas signalas, bei platesnė priėmimo zona.

Dabar apie patį retransliatorių. Dirba CB stotelė DANITA 640.



 Stotelės gali būti bet kokios markės. Svarbų, kad dirbtų patikimai, be papildomų trukdžių. Reikalingas ir kompiuteris. Tinka bet koks. Konkrečiu atveju panaudotas senas pramoninis kompiuteris BOXER_S. Dirba Windows XP aplinkoje. Su esama užduotimi susitvarko puikiai.  

Reikalinga Racijos ir kompiuterio sujungimo suderinimo plokštė. Jos schemą ir sujungimo principą radau interneto platybėse.

 



 

Būtent pagal ją ir padariau. Tik AUDIO signalus „išrišau“. Tai yra papildomai įvestas transformatorius. Transformacijos santykis 1:1. Jie buvo naudojami kiekviename laidiniame telefone. Tinka ir kitokios transformacijos santykis.



Jei kam pasitaikys pajunginėti būtent tokio tipo kompiuterį, pateikiu audio kištuko išlitavimus. Nes man teko daug pavargti, kol išsiaiškinau.



 

Kaip ir viskas. Kaip instaliuoti ir nustatyti  Zello programą, manau išsiaiškinsit. Pagrindiniai žingsniai nurodyti aukščiau nurodytoje foto.

 

Visiems Sėkmės

Rolandas, LY5RJ

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą